CEC2 'zonnepanelen op andermans dak' gaat van start!

6 maart 2018   
Foto: Wethouder Stoffels sprak over de duurzaamheidslening van gemeente Cuijk in de bibliotheek. Ontzettend leerzame avond georganiseerd door het Cuijks Energie Collectief. Niets missen? Schrijf je in voor de CEC nieuwsbrief op cuijksenergiecollectief.nl

 

 

0
0
0
s2smodern

5 maart 2018

Onderwerp: Duurzaamheidslening van gemeente Cuijk
Wanneer: dinsdag 6 maart
Genodigden: iedereen die geïnteresseerd is
Locatie: Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64, 5431 DZ Cuijk
Consumpties: er is een kopje koffie / thee
Aanvang: 20.00 uur
Sprekers: Wethouder Gerard Stoffels en Melissa Degen / Marjon Hermanussen

Wat is een duurzaamheidslening?
De gemeente Cuijk heeft een duurzaamheidslening voor woningeigenaren en sportverenigingen. Uitgangspunt is dat de rente van de lening lager is dan de besparingen op de energierekening, zodat men geld overhoudt, na terugbetaling van de lening. De lening kan voor verschillende energiemaatregelen aangevraagd worden zoals spouwmuurisolatie, isolatieglas, zonneboilers, houtpelletkachels en warmtepompen.

In het Cuijks Duurzaamheidsplan 2017 – 2020 (gedrukt exemplaar ligt ter inzage bij de bibliotheek) staat tevens te lezen op bladzijde elf: ‘De drempel om de lening aan te vragen moet zo laag mogelijk zijn.’ Daarom organiseert het Cuijks Energie Collectief een energiecafé met voorlichting over de duurzaamheidslening van de gemeente. Dat zal immers zeker de drempel verlagen. Het duurzaamheidsplan van de gemeente Cuijk geeft de richting aan. Het Cuijks Energie Collectief zorgt voor een praktische invulling. 

Bij het energiecafé kunt u komen luisteren naar de uitleg over de duurzaamheidslening, over de maatregelen die in aanmerking komen, over de voorwaarden­. Na afloop kunt u ook vragen stellen aan de sprekers Gerard Stoffels en Melissa Degen (of Marjon Hermanussen). Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Cuijk kunnen zich direct inschrijven, hiervoor dienen zij wel hun DigiD en benodigde papieren mee te nemen naar het energiecafé.

U kunt meer informatie lezen over de duurzaamheidslening op de website van gemeente Cuijk. Mogelijk heeft u na het lezen van de website al vragen die u wil voorleggen bij het energiecafé. Wij nodigen u uit deze vragen al te mailen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegang energiecafé is gratis
U bent dinsdagavond 6 maart van harte welkom bij de bibliotheek in Cuijk, Kaneelstraat 64. Aanmelden is fijn, dan weten we hoeveel koffie we moeten zetten. Voor aanmelding mailt u naar het Cuijks Energie Collectief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Komt u ook? We hopen op een grote opkomst!

Met vriendelijke groet,
Team Cuijks Energie Collectief

0
0
0
s2smodern

1 februari 2018   Een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Velen van ons maken voornemens... goede voornemens voor het nieuwe jaar ... zo ook wij van het Cuijks Energie Collectief. Wij hebben ook een goed voornemen voor 2018. 

In de krant (zie foto) staat te lezen dat op dit moment 6% van de bevolking van Noord-Brabant lid is van een energiecoöperatie. In hetzelfde bericht staat te lezen dat een derde aangeeft geïnteresseerd te zijn om lid te worden van een energie coöperatie. Een enorme potentie dus. In de gemeente Cuijk wonen bijna 25.000 mensen. Het Cuijks Energie Collectief zou heel blij zijn met 1500 leden (dat is 6% van 25.000). In alle eerlijkheid kan ik u melden dat het Cuijks Energie Collectief geen 1500 leden heeft.

We willen graag kennis delen. Hiervoor hoeft u geen lid te worden. Wel willen we onze CEC-nieuwsbrief bij meer mensen onder de aandacht brengen. Wij vragen u om deze nieuwsbrief met uw kennissen te delen en ons te steunen bij het delen van kennis over duurzame energie. Vraag hen om op onze gratis nieuwsbrief in te schrijven. Wij zorgen er dan voor dat steeds meer inwoners van de gemeente Cuijk geïnformeerd worden over onze duurzame acties. Doet u mee? Hartelijk dank alvast voor uw medewerking. In de volgende nieuwsbrief zullen wij u informeren hoeveel nieuwe aanmeldingen het Cuijks Energie Collectief heeft ontvangen voor haar nieuwsbrief.

Het goede voornemen van CEC is dus: Meer mensen bereiken met onze nieuwsbrief; informeren is de eerste stap naar betrokkenheid. Met meer betrokkenheid kunnen we een meer duurzame en groene toekomst realiseren voor de inwoners van de gemeente Cuijk. 

Help u ons mee?

Met vriendelijke groet,
Team Cuijks Energie Collectief

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

14 november 2017   Het Cuijks Energie Collectief heeft tijdens de energiemarkt, het energiecafé in de schouwburg en de Buurkracht Padbroek buurtbijeenkomst(en) VEEL vragen gekregen over dit onderwerp. Er is behoefte aan informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?
Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? Wordt mijn gasverbruik hierdoor 100% lager? Haalt een warmtepomp de warmte uit de lucht of uit de grond? We ‘moeten’ van het gas af, is de warmtepomp hiervoor een goed oplossing? Allemaal belangrijke vragen. Het is tijd voor informatie. Misschien kan het Cuijks energie Collectief uw vragen beantwoorden.
We staan met z’n allen voor de grote uitdaging om onze CO2 uitstoot te verlagen. Dat kan o.a. door minder aardgas te gebruiken. Het duurzaamheidsplan van de gemeente Cuijk geeft de richting aan. Het Cuijks Energie Collectief zorgt voor een praktische invulling. Daarom organiseert het Cuijks Energie Collectief op dinsdag 21 november een energiecafé met als onderwerp warmtepompen.

Warmtepomp in een notendop
De warmtepomp is een apparaat dat warmte haalt uit de buitenlucht of uit de grond. Deze warmte kan in huis gebruikt kan worden voor b.v. vloerverwarming. Het apparaat werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. De warmtepomp kan dienen om uw aardgasverbruik geheel of gedeeltelijk te vervangen.

 

Foto: Hoe werkt een warmtepomp?

Dinsdag 21 november 20.00 uur
Wij zorgen voor twee gastsprekers voor deze interessante avond. Komt u ook? Het energiecafé start om 20.00 uur. Het programma duurt tot 22.00 uur. We hopen op een grote opkomst.

Toegang energiecafé is gratis
Koffie en thee is voor onze rekening. U bent dinsdag 21 november van harte welkom bij café De Kansas, Kerkstraat 7, 5431 DS Cuijk. Aanmelden is fijn, dan weten we hoeveel stoelen we nodig hebben. Voor aanmelden mail a.u.b. naar het Cuijks Energie Collectief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vanaf 20.00 uur staat de koffie staat.

Met vriendelijke groet,
Team Cuijks Energie Collectief

 

 

0
0
0
s2smodern

26 oktober 2017   Voorafgaand op de duurzaamheids 10 dagen publiceerde de gemeente enkele puzzels in de krant. De hoofdprijs was 1 zonnepaneelcertificaat van het tweede zonnepanelenproject van het Cuijks Energie Collectief. Graag wil ik u voorstellen aan Lies van de Vorle die als 96 jarige deze prijs won. Lies woont naast haar dochter Henriëtte in Vianen. Het allereerste wat Lies zei toen ze de prijs in ontvangst nam van Melissa Degen van de gemeente Cuijk is dat ze de prijs wil schenken aan haar dochter. Hartstikke mooi om te horen. Vandaar 2 vrouwen op de foto, moeder Lies en dochter Henriëtte.

Foto: Lies (rechts) en dochter Henriëtte in Vianen met het certificaat. Foto: Diana Derks

Zondag 1 oktober tijdens de energiemarkt vierde het Cuijks Energie Collectief samen met de wethouder en de burgemeester de officiële opening van CEC1 (het eerste zonnepanelenproject op andermans dak van het Cuijks Energie Collectief). Met alle aanwezigen op de energiemarkt werd er geproost met een glaasje champagne. Deelnemers van CEC1 waren uitgenodigd en ook deels aanwezig. Het project CEC1 telt 186 panelen, 186 redenen voor een feest.

Voorinschrijvingen CEC2 overtreft onze verwachtingen!
Op de energiemarkt werd tevens gestart met de voorinschrijving op het tweede project zonnepanelen op andermans dak. Daar is ontzettend veel interesse voor getoont. Het Cuijks Energie Collectief is daar heel erg blij mee. Het onderwerp duurzaam LEEFT, dat is zeker duidelijk. Mocht u ook interesse hebben in zonnepanelen op andermans dak. U kunt hiervoor vrijblijvend inschrijven op de website www.CEC0.nl (0 = een nul, geen letter!) onder de button ‘voorinschrijven CEC2’, het Cuijks Energie Collectief houdt u dan maandelijks met een nieuwsbrief op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Het Cuijks Energie Collectief

 

0
0
0
s2smodern