CEC2 'zonnepanelen op andermans dak' gaat van start!

 

 

 

 

De Cuijkse Energiecoöperatie (ook wel Cuijks energie Collectief) is sinds 2014 actief in de gemeente Cuijk. In januari 2015 werd deze officieel opgericht met als doel om samen met alle inwoners gemeente Cuijk energiezuinig te maken.

We activeren en informeren inwoners door enkele keren per jaar infoavonden (energiecafés) te organiseren over een actueel thema zoals isolatie, energiezuinig bouwen en bijvoorbeeld warmtepompen.

We introduceerden Buurkracht in onze gemeente, met als resultaat dat er inmiddels vier Buurkrachtwijken actief (een vijfde Buurkracht is in oprichting) zijn met besparen en opwekken van stroom.

 

 

 

We realiseerden in 2017 een eerste gezamenlijk zonnepanelenproject. Zestien inwoners hebben samen zonnepanelen laten plaatsen op een gemeentedak. Inmiddels wordt er ook een tweede project gerealiseerd en is er een derde in voorbereiding.

De kern van CEC bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers. Formeel bestaat het bestuur van de moedercoöperatie CEC uit Wim van Berkel, Henk Kiela en Marcel Jansen. CEC1 is de coöperatie die het 1e collectieve zonnepanelenproject beheert. Dit bestuur bestaat uit  Marcel Jansen, Jacco Diederen en Wim van Berkel. Niet minder belangrijk zijn Diana Derks (PR, media), Piet van de Koolwijk (projecten), Frank Robben (projecten), Denise Huntjens (Buurkracht Heeswijkse Kampen) en Henny Vullings.

Als u ons initiatief steunt kunt u lid worden en als u op de hoogte wilt blijven van aankomende acties, projecten of energiecafés, abonneert u zich op onze nieuwsbrief.

Onze gegevens:

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 62615181

RSIN: 8548 88 251

 

 

 

0
0
0
s2smodern